Att lyssna på när du skapar

Många författare väljer att tysta omvärlden med musik. Stephen King har hårdrock på högsta volym i lurarna när han hamrar ner tangenterna, Peter Straub lyssnar till klassiskt.

Filmljudspår hör till de vanligaste inslagen i författares spellistor - och varför inte? I dem har professionella musiker försökt skapa någonting som passar ihop med episkt berättande, och episkt berättande är just vad författare ägnar sig åt. De allra flesta i alla fall.

Desmond in a tutu har rört ihop en spellista med instrumentala spår (sångtexter distraherar!) som får kreativiteten att spira. Här finns bitar från Woody Allens filmer, käck folkmusik från Benny Anderssons orkester, progressiv rock från Mogwai och Explosions in the sky. Du väljer själv om du vill lyssna på den medan du skriver, eller under förberedande promenader i vårregnet.

Varsågod.

Etiketter: ,

Om Tobias Holmgren

Frilansskribent och recensent. Norrländsk läslus med västgötskt postnummer.