I ain’t afraid of no ghost

Ghost

Dagens låt är ”Ghost” med Billie the Vision & The Dancers. Det är Tobias här på Desmond som valt låten. Jag gillar Tobias. Han är en skön snubbe. Han är otroligt kunnig vad gäller litteratur och populärkultur och en fantastisk skribent.

Ofta skrattar jag till när jag läser vad han skriver och hans serie om versmått är bland det roligaste vi har här på sajten. Därför känns det extra jobbigt när jag läser om dagens låt. Jag är inte så förtjust i valet.

Peter, som ni som läser Desmond också känner till, skriver i kommentarerna till Tobias val: ”Jag som har så svårt för BTV&TD”.

Att säga att jag har svårt för Billie och gänget vore en underdrift av episka proportioner. Jag verkligen hatar dem.

Jag kommer följaktligen inte alls att, som Tobias föreslår, fira Fantomen med denna låt. Jag har i stället gjort en spellista, på bara några minuter, det var inte så svårt, med andra spökrelaterade låtar som fullkomligen spöar skiten ur Billie the Vision & The Tramsers.

Kom gärna med fler förslag, så slänger vi in dem i listan också.

Här har ni den, håll till godo: Desmond In A Tutu – Fantomen!

Kommentarer

kommentarer

14 comments for “I ain’t afraid of no ghost

 1. Peter
  28 april, 2011 at 19:21

  ”Jag som har så svårt för…” var ju en omskrivning för ”Jag blir provocerad av deras uselhet..”. Jag har någon gång uttryckt att det är mitt hatband faktiskt. Det är ett fruktansvärt töntigt band. Vi har en enad front mot Tobias här.

 2. Tobias
  28 april, 2011 at 23:55

  Så fint skrivet, Aron.
  Och en hel lista till Lee Falks ära!

  Jag ångrar ingenting.

 3. Peter
  29 april, 2011 at 00:31

  Nationalteatern – Alla är rädda för spöken
  Franz Ferdinand – Ghost in a ditch
  John Cale – Ghost Story

 4. Peter
  29 april, 2011 at 00:34

  Johnny Cash – (Ghost) Riders in the sky

 5. Tobias
  29 april, 2011 at 00:41

  Ted Gärdestad - Fantomen
  Roky Erickson - If you have ghosts
  Explosions in the sky - Welcome, ghosts
  A Camp - Rock ‘n’ Roll Ghost
  Stevie Nicks - Ghosts

 6. Johanna
  29 april, 2011 at 07:10

  Vi kan inte hata Billie the Vision. Det är nåt med Bräkne Hoby. Det är precis som att vi inte kan hata Pandora. Det är nåt med Fläckebo.

  Men lägg till Spöke Malte Lindeman i plejlisten för tusan.

 7. Peter
  29 april, 2011 at 09:20

  Ghost Rider så klart! Suicide!!

 8. Pingback: Desmond In A Tutu
 9. Aron
  29 april, 2011 at 11:19

  Spellistan är nu uppdaterad med de förslag som jag hittade på Spotify! Jag förbehåller mig rätten att hata både Billie och Pandora.

 10. Johanna
  29 april, 2011 at 15:33

  Något med Malin Berghagen. Särskilt nån där hon sjunger nasalt.

 11. Tim
  9 maj, 2011 at 11:17

  asså billie e ett bra band bara ni som har dålig musiksmak… fråga alla andra runt i sverige å ni kommer få fler som säjer att dem e bra än dem som säjer att dem e dåliga

  • Aron
   10 maj, 2011 at 23:31

   billie är inte alls ett bra band. de är dåliga, typiskt dåliga. jag tror inte alls att flera skulle hålla med dig än mig om jag frågade runt. men låt oss säga att du har rätt. låt oss säga att fler skulle påstå att billie är bra än motsatsen. vad bevisar det? ingenting tim. god smak är inte ett majoritetsbeslut.

 12. 9 maj, 2011 at 12:19

  Jag gillar Billie the Vision & the Dancers, men jag kan ändå inte låta bli att bidra till låtlistan om spöken… /

  Björn Afzelius - Som i en spökstad /
  Bruce Springsteen - The ghost of Tom Joad /
  Drive-By Truckers - A ghost to most /
  Eddie Meduza - Rocking ghost /
  Elvis Costello - Ghost train /
  Elvis Costello - Mischievou ghost /
  Johan Johansson - Det finns ett spöke /
  Lars Winnerbäck - Spöket /
  Mattias Alkberg - Med spöken /
  Pogues - The ghost of a smile /
  Rancid - Ghost band /
  Rasta Hunden - Spöket Laban /
  Robert Johnson & the Punchdrunks - Ghost Train /
  Roky Erickson - Ganska mycket… /
  Stina Berge - Spöke /
  Totta Näslund - Spöktåg /

  • Aron
   10 maj, 2011 at 23:37

   Tack Rick, nu har även du fått bidra med lite låtar till vår Fantomen-lista. Grattis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *