10 band du inte får missa på Way out West 2011

Fucked Up

Jag kommer bli trött, få ont i benen, inte hinna dricka någon öl och ändå inte få se allt jag vill se.

Årets Way Out West-schema är kanske det bästa hittills. Det är mycket som måste väljas bort. Men hur väljer man mellan James Blake, About Group, Timber Timbre, Okkervil River och Warpaint?

Börja med att lyssna på den här Spotify-listan till exempel. Det är en bra start.

Gå sedan vidare med följande lista, det är de 10 band och artister som gör mig mest upphetsad inför Way Out West 2011:

Warpaint10. Warpaint – Skivan ”The Fool” var en av förra årets bästa. Dessvärre har jag inte hunnit se tjejkvartetten Warpaint live. Fantastiskt då att de kommer till Göteborg och Trädgår’n. Inte lika fantastiskt att klubbspelningen gör att jag måste välja bort Destroyer, Timber Timbre och About Group.

9. Thåström – Thåström är alltid Thåström. Pimme. Inget att diskutera här. Vi ses där bara.

Kanye West8. Kanye West – Kanye West har spelat på Way Out West förut. Men då hade han inte släppt ”My Beautiful Dark Twisted Fantasy”. Detta kommer bli helt jävla sinnesjukt.

7. Alexis Weak – Jag vet att det kommer gå fler tåg. Därför gör det mig inte så mycket att jag kommer att missa Alexis Weak på festivalen. Detta är den sämsta krocken på hela schemat. Alexis Weak spelar på Nefertiti samtidigt som Fucked Up och Off! lirar på Brew House. Fucked Up och Alexis Weak tävlar alltså mot varandra om titeln årets bästa skiva. Jag vet åtminstone vart jag ska ta vägen om jag inte kommer in på punkkvällen.

6. PulpPeter var och såg Pulp redan på Primavera i Barcelona. Nu är det äntligen min tur. Jag älskar dem naturligtvis, även om vårt kärleksförhållande ser annorlunda ut mot det bandet har med Peter. Jag var betydligt mer förälskad i bröderna Gallagher som liten. Men det krävs inte mycket för att se att Jarvis Cocker åldrats bättre.

Fleet Foxes5. Fleet Foxes – Fleet Foxes gör sina andra spelning på Way Out West någonsin. Denna gång står bandet på festivalens största scen, inte inhysta i ett tält, och jag bara hoppas att den svenska sommarkvällen kan göra bandet rättvisa.

Wu Lyf4. Wu Lyf – Senaste nytt är att bandet kanske inte får spela i Domkyrkan efter att TT skvallrat om att Way Out West-gänget beskriver dem såhär: ”Djävulen har hittat jobb för vilande händer och det varde mörker. Heil Satan.” Att se Wu Lyf är ganska tvunget, även om det innebär att jag missar Yuck, Glasser och Planningtorock.

Janelle Monáe3. Janelle Monáe – Förra årets bästa skiva enligt Guardian kom från Janelle Monáe, en rättvis sammanfattning av det musikåret. Konserten på festivalens största scen är helt enkelt ett måste.

2. Prince – Behöver jag ens förklara detta? Prince ska spela. Några av låtarna han kört på sina senaste spelningar: ”Purple Rain”, ”1999″, ”Jungle Love”, ”U Got The Look”, ”Kiss”, ”Everyday People”, ”Little Red Corvette”, ”Let’s Go Crazy”, ”Crimson and Clover”, ”Sign ”O” the Times”, ”Single Ladies”.

1. Fucked Up – Det blir nog tyvärr så att jag tvingas smita undan från festivalområdet innan Kanye Wests extranummer klingar ut i lördagsnatten för att få en garanterad plats på Brew House när Fucked Up ska spela. Men det är det värt.

Kommentarer

kommentarer

12 comments for “10 band du inte får missa på Way out West 2011

 1. Tobias
  6 augusti, 2011 at 18:52

  Å andra sidan är Alexis Weak ingenting att ha live, som VF kunde scoopa efter hans framförande på Stora Kalaset i Karlstad.

 2. Tobias
  6 augusti, 2011 at 18:53

  Glömde du att skriva Anna Järvinen?

  • Aron
   6 augusti, 2011 at 18:57

   Nej, Anna är med på Spotify-listan. Men hon är inte lika upphetsande som till exempel Alexis Weak.

  • Tobias
   6 augusti, 2011 at 18:58

   En annan artist jag gärna skulle se: Planningtorock.

   • Aron
    6 augusti, 2011 at 18:59

    Verkligen, det är en av mina största missar i år, tillsammans med Glasser. Men det krockar ju alltså med Wu Lyf som jag skriver här. Och Wu Lyf känns sjukt viktigt.

 3. Tobias
  6 augusti, 2011 at 18:54

  Hennes senaste album var helt fenomenalt, som VF kunde scoopa tidigare i år.

  • Aron
   6 augusti, 2011 at 18:58

   Det var det.

 4. Greg
  7 augusti, 2011 at 22:13

  I saw Fucked Up two weeks ago in the US and it was so amazing! I can’t wait to see them again!

  • Aron
   8 augusti, 2011 at 11:20

   Sounds promising, to say I’m excited would be an understatement.

 5. Pingback: Way out west

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *