Ladda upp inför Popaganda

Snart är det dags. Sommaren lider mot sitt slut, det är apkallt på när jag går på jobbet om morgnarna och det är mörkt redan på kvällen. Och om en knapp vecka är det dags för sommarens sista suck, Popaganda vid Eriksdalsbadet i Stockholm.

Popaganda är på många sätt en skön festival, den är avslappnad och inte lika uppstressad och som till exempel Way Out West. Med färre scener, färre band och billigare biljett blir det istället en tillbakalutad musikfest och ett farväl av festivalsommaren. Jag ser den lite som en efterfest till Way Out West, inte lika storslagen, men heller inte lika upptrissad.

Arcade Fire klockan 21.30 på fredag är festivalens självklara höjdpunkt. Popaganda har lyckats boka ett av världens största indieband. Deras senaste skiva, The Suburbs överöstes med priser och var tveklöst en av förra årets bästa skivor. Arcade Fire är en av årets bästa festivalbokningar.

Henrik Berggren spelar klockan 17.45 på fredag. Jag behöver väl egentligen inte motivera varför jag ska stå framför scenen och slita ut mitt hjärta och vråla med när Henrik spelar? Nä, så jag struntar i att motivera. Jag bara berättar att han kommer spela och att jag kommer vara där.

The Go! Team spelar klockan 19.30 på fredag. Ni börjar förstå vilken dag som på förhand är festivalens bästa va? Jag har skyhöga förväntningar på galningarna från Brighton. Skyhöga! The Go! Team på Popaganda ska bli så jävla bra. Så jävla bra ska det bli! Nuf said.

JJ spelar på lördag klockan 21.15. När Aron listade årets bästa låtar 2010 skrev han så här om nummer ett: ”En perfekt symbios av drogromantiskt lyrik och baleariska popmelodier. Kombinera det med en av landets finaste röster och du har receptet till årets bästa låt.” Årets bästa låt enligt Aron var Let Go med jj. Och Let Go är bara en av många anledningar att se jj på Popaganda.

Andra konserter jag inte ska missa på Popaganda 2011: Saint Etienne på fredag klockan 16.00, Jenny Wilson & Tensta Gospel Choir på lördag klockan 16.15 och Midlake på lördag klockan 20.45.

Det fina med Popaganda är att man inte behöver vara så strukturerad och organiserad i sitt konsertplanerande. Det finns två scener och inga konserter krockar, så man kan se nästan allt om man vill det. Det enda man behöver planera in är lite mat- och vätskeintag.

Här finns en spellista som får dig i stämning inför Popaganda. Arcade Fire finns tyvärr inte på Spotify, därför får du titta på två videos här:

Kommentarer

kommentarer

3 comments for “Ladda upp inför Popaganda

  1. Johanna
    20 augusti, 2011 at 12:12

    Jenny Wilson & Tensta gospel var verkligen oväntat fett på Way out West. Att det skulle vara trivsamt fattade man ju, men det var verkligen så jävla fett! Prioritera inte bort det i schemaläggningen av mat och musik!

  2. Johne277
    19 maj, 2014 at 03:39

    Excellent post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Extremely useful information specially the last part dgdaadefdgec

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *