31. Arcade Fire – Reflektor

Det hörs att LCD Soundsystems James Murphy producerat senaste Arcade Fire-plattan på varje spår av skivan. Och aldrig är det tydligare än i titelspåret. Låten är på sätt och vis en lite långsammare version av ”Yeah (crass version)”. Den är dessutom precis lika genial.

Men ”Reflektor” är mer än så. Arcade Fire adderar något till James Murphys råa indiedisco. Här finns melodislingor, pianoklink och stråkar som samverkar till att låten under sina sju och en halv minuter växer till ett litet mästerverk. Och kronan på verket kommer när ännu ett popgeni sammanstrålar mot slutet av låten. Det är kanske inte David Bowies förtjänst att ”Reflektor” är en av årets bästa låtar, men hans gästspel skadar inte.

I december räknar vi ner året genom att räkna upp årets bästa låtar.

Läs vidare:

30. Rebecca & Fiona – Union

Kommentarer

kommentarer