Spung blir långfilm?

2002 sändes första säsongen av Spung. Det var en serie som märkligt nog inte sågs av många, men som faktiskt spelade en stor roll i mitt liv. Jag skulle nog vilja påstå att Spung är ett av få teveprogram som faktiskt påverkat personen jag är. Jag vet inte vem jag hade varit utan Spung, men jag tvivlar på att jag varit samma människa utan Spung. Under några år var teveserien en central del av mitt liv. Det som hände Pelle, Kim, Melas, Petra och Ana-Maria var något som jag pratade om med mina vänner, vi citerade serien och växte upp samtidigt som karaktärerna i serien. De var i samma ålder som jag och de gick igenom samma saker som jag gick igenom. De levde livet jag levde, eller livet jag ville leva.

Sedan dess har jag sett om serien ett flertal gånger. Senast för ett par veckor sedan började jag återigen om från början. Spung har också blivit något av ett fenomen, trots att serien hade ganska låga tittarsiffror verkar den ha spelat en stor roll i många människors liv. Många frågar efter en reprisering eller ett dvd-släpp. Det är dock något som inte verkar bli av.

På Throw me away publicerades igår en lång intervju med Spungs skapare, Cilla Jackert. I intervjun går hon grundligt igenom serien, bland annat berättar hon att Pelle inte bygger på Jan Gradvall, som många tror. Men hon blickar också framåt. Till exempel avslöjar Cilla att det finns långt gångna planer på en långfilm om Spung-karaktärerna. Det finns en Spung-långfilm skriven.

Etiketter: ,

Om Peter

Peter Östborg. Frilansjournalist och recensent. Västmanlänning som bor i Karlstad och ofta besöker Stockholm.