Fredagsmys i Solna. Olé!

Ikväll är det jag som åker till Solna. Ikväll ska två tredjedelar av Desmond in a tutu sammanstråla för fredagsmys tillsammans med några av de närmsta vännerna. Fredagsmys innebär per definition tacos.

Kvällen ska bli en hejdundrans texmex-kväll; målet är en afton i klass med de kalas som äger rum i Pluras kök. Planen löd från början ”vi ska ha en riktig Plura-måltid” och det är mot det vi strävar. Ribban är alltså högt lagd, det är bara att hoppas att vi kommer i närheten av den trevligheten som brukar pågå kring Pluras matsalsbord. Når vi halvvägs är jag mer än nöjd.

På menyn ikväll står kvalitetstacos – en mexmåltid som förhoppningsvis ska slå knockout på smaklökarna, inga färdiga tacokryddmixar. Här är menyn som ska tillagas, enligt Jonas Crambys recept, dock ska allting tillagas i vegetarisk version eftersom kött är mord. Carne es asesinato.

Jag hoppas att vi ska lyssna på corridos, dricka tequila och lukta chili och jag räknar med att Aron lagar mat i Plura-skrud.

Här finns en bra samling corridos med Miguel Aceves Mejia, eller The Golden Falsetto som han också kallades. Lyssna på denna gyllene stämma och planera gärna för en liknande kväll. Gör kvällen till en Plurakväll. Gör varje kväll till en Plura kväll.

Olé!

Om Peter

Peter Östborg. Frilansjournalist och recensent. Västmanlänning som bor i Karlstad och ofta besöker Stockholm.