Hoyte är bäst i Sverige

Jag var antagligen sist i hela världen, men idag såg jag så till sist Låt den rätte komma in. Jag vet inte riktigt varför det dröjt, men det har bara inte blivit av tidigare.

Filmen är estetiskt helt fulländad, den kunde inte se bättre ut. Filmen totalt är fantastiskt bra, men fotot och estetiken är helt oklanderlig. Och det slår mig då, Hoyte van Hoytema är landets just nu bästa filmarbetare alla kategorier. Det finns ingen annan filmarbetare aktiv i landet som är mer världsledande än vad Hoyte är. Allt han rör vid blir till guld. Om du sett  film eller teveserie som gjorts i Sverige de senaste åren och bländats av hur vacker den är, då kan du ge dig fan på att är det Hoyte van Hoytema som stått bakom kameran. Upp till kamp, Lasermannen, Flickan, Den förste zigenaren i rymden, Danslärarens återkomst och Låt den rätte komma in. Om det står Hoyte van Hoytema på filmomslaget, då är det alltid värt att titta på.

Hoyte van Hoytema är världsklass helt enkelt. Dessutom är Hoyte van Hoytema ett riktigt jävla klassnamn, det är så man ska heta om man vill komma någonstans här i världen. Hoyte van Hoytema, bättre än så blir det inte!

Om Peter

Peter Östborg. Frilansjournalist och recensent. Västmanlänning som bor i Karlstad och ofta besöker Stockholm.