10 saker att göra i stället för att se på Let’s Dance

Eftersom Peppe formligen har sprutat ur sig inlägg i dag föreslog han att jag skulle göra en djupsinnig analys över attraktionskraften hos Let’s Dance; att jag skulle gå innanför de paljettklädda glitterutstyrslarna, de botoxade juryleendena och den halslösa programledaren och verkligen gå till botten med vad som lockar en miljonpublik vecka efter vecka.

När han föreslog det för mig uttryckte det han det visserligen ungefär: ”Ska du inte se på Let’s Dance i kväll och skriva om det? Du gillar ju sån där skit”, eller något i den stilen.

Det har hänt, det kan jag erkänna, att jag fastnat framför liknande program. Men jag ska också erkänna att det då varit ett guilty pleasure, och framför allt vill jag framhålla att jag dessutom tycker att just Let’s Dance är en ojämförligt illaluktande skål med skit.

Så här är min analys, i stället för att se på Let’s Dance i kväll borde du ägna dig åt något av följande:

10. Bio

Unna dig ett biobesök för en gångs skull och slösa biljetten på ”Tron Legacy 3D”.

9. Litteratur

Läsa Man Booker Prize-vinnaren Howard Jacobsons ”The Finkler Question”.

8. Musik

Inspireras av ett tweet från Kjell Häglund och ägna kvällen åt  gammal fin powerpop från Big Star, Badfinger och Raspberries.

7. Tv-serier

Slutligen ta tag i de där serierna som bara blivit liggande och se i kapp ”Breaking Bad”, ”Sons of Anarchy”, ”Big Bang Theory” eller ”In Treatment”.

6. Sport

Titta på hela VM-krönikan från 94 på Youtube, förutom del 8/10 som av någon anledning tagits bort på grund av FIFA. Ägna en extra tanke åt Andrés Escobar och kanske följa upp krönikan med att se dokumentären ”The Two Escobars”.

Adele

5. Konsert

Planera konserthösten med höjdpunkter som Adele, Mogwai, The National och Jonny.

4. Apokalyps

Fundera på vilken som är den bästa teorin bakom den plötsliga fågeldöden, läsa allt du hittar på nätet och sedan starta din egen tråd med en teori på Flashback.

3. Frågesport

Titta på ”På spåret”.

2. Lista

Göra en lista över tio saker du borde göra i stället för att titta på Let’s Dance.

1. Desmond

Lusläsa ”Desmond In A Tutu”, kommentera allt du hittar, lyssna igenom våra låttips och låta dig inspireras till stordåd.

Har du fler förslag så är du välkommen att lämna dem i kommentarerna…

Om Aron

Skriver om teknik i Metro Teknik. Spelar musik med Avtalet.