Augustifamiljen, Magnus Carlson och Titiyo på Båten

 

Igår spelade Augustifamiljen och Magnus Carlson på Båten i Karlstad. Om det var bra? Om det var trevligt? Jag beskriver kvällen kortfattat så kan du själv dra slutsatser.

Jag har ju tidigare här på Desmond In A Tutu förklarat min kärlek till Magnus Carlson. Han är rakt igenom älskvärd.

Gårdagen var en av mycket få riktiga sommardagar hittills i år. Sommarkvällen var bedårande vacker. Augustifamiljen och Magnus Carlson spelade utomhus på Båten och nedanför glittrade solen i Klarälven. Ölen var kall. Magnus Carlson beskrev själv kvällen ”som en after beach för människor med musiksmak”. Titiyo dök upp som en hemlig gästartist.

Låtvalet bestod mest av covers, hits från pop- och soulhistorien. Äh, jag drar ett gäng exempel ur den klanderfria låtlistan: Chris Isaaks Wicked Game, Morrisseys  Everyday Is Like Sunday, The Hollies He Ain’t Heavy, He’s My Brother, Dexys Midnight Runners Geno, Alexandra Stans Mr Saxobeat, Magnus Carlsons egna Elin, The Stone Roses I Wanna Be Adored, Bruce Springsteens I’m On Fire, Jackie Wilsons (Your Love Keeps Lifting Me) Higher And Higher, Titiyos Come Along och Longing For Lullabies, The Jams Town Called Mallice, Håkan Hellströms Midsommarnattsdröm, Weeping Willows Broken Promise Land, Bill Withers Lean On Me. Ja, det var alltså som en jukebox för pop- och rockgubbar i alla åldrar.

”Det här är som en lägenhetsfest som kan spåra ur” sa Magnus Carlson innan han sjöng sin Jag ber dig. Magnus klev ner i publiken, omfamnade och sjöng till Desmond In A Tutus Aron, som efter det sa att ”nu är det precis som den där lägenhetsfesten”.

När klockan slog 22 var det meningen att Magnus, Titiyo och bandet skulle kliva av för att skona grannar med känsliga öron. Men varken publiken eller bandet var särskilt sugna på att sluta. ”Tyvärr kan vi inte spela längre, vi har haft problem med polisen tidigare”, sa Magnus Carlson innan de avslutade med Life On Mars som verkade spontan och orepad men ändå tajt och bra. Klacksparksattityden gör det tydligt att Augustifamiljen består av några av landets bästa musiker.

Låter det som en trevlig kväll? Ja, det var hemskt trevligt. Och väldigt bra.

Kommentarer

kommentarer