Se Nashville – främst för musiken

Ikväll (eller ja, just precis nu faktiskt) är det premiär för serien Nashville på TV3. Serien är skapad av Callie Khouri, som tidigare bland annat skrivit manuset till Thelma & Louise.

Jag har sett ett gäng avsnitt redan, och jag kan rekommendera serien. Visst finns det några brister, som att den är allt för dialogdriven och att avsnitten är något ojämna. Men Connie Britton och Hayden Panettiere är väldigt bra i de båda huvudrollerna, och musiken är fruktansvärt bra. Det är sällan en serie har så påkostad musik, som dessutom är specialskriven.

I Nashville är det countryn som spelar den egentliga huvudrollen. Ansvarig för musiken är den sjukt meriterade producenten och låtskrivaren T-Bone Burnett. Han har tidigare bland annat producerat Roy Orbison, Lisa Marie Presley, Los Lobos, Elton John, Elvis Costello, Robert Plant & Alison Krauss… ja, jag hade kunnat fortsätta länge. Det jag vill säga är: se Nashville, framför allt för musiken.

Kommentarer

kommentarer