Veckans viktigaste – vecka 7

1. Tv-serien Girls enskilt viktigaste avsnitt visades och detta utgör också den viktigaste händelsen på hela veckan. Att Lena Dunham lyckades landa Patrick Wilson skapade stor debatt och allt väsentligt har redan sagts om detta, i första hand i form av det här inlägget. Utöver denna debatt förtjusas jag över med hur lätt hand Lena Dunham, samtidigt som hon levererar vårt tids bästa komediserie, dessutom lyckas kommentera omvärldens kritik mot samma serie. Handlar det inte om den påstådda rasismen som avhandlades i säsongens inledning så handlar det som nu om hennes eget utseende och nakenhet.

Och inte bara det, på en och samma gång var S02E05 en avgörande vändpunkt i Hannahs karaktärsutveckling. Jag är stum av beundran.

The Walking Dead

2. Zombievansinnet är tillbaka i The Walking Dead som är den både mest överskattade och mest underskattade serien just nu. Invändningarna mot seriens långsamhet under säsong 2 är kanske den mest obegripliga kritiken. Vid det här laget börjar nog de flesta inse detta, vilket jag hoppas kommer att leda till att vi bara kan få tillåtas att njuta av serien framöver. Möjligtvis är det bäst att göra så i tystnad.

3. Jag hörde en fantastisk platta från Pissed Jeans och blev alldeles till mig. Dagen efter upplystes jag om att Mattias Alkberg reagerat likadant och tagit tillfället i akt att undervisa lite om hardcore. Det resulterade i veckans viktigaste lyssning, och veckans viktigaste läsning. På en och samma gång.

Comedown Machine

4. Som tur var var det inte bara The Strokes skivomslag som var fantastiskt. Även låten ”All the time” innehåller en fantastisk poprefräng. Den är nästan så fin att allt är förlåtet. Nästan så att det inte spelar någon roll hur resten av skivan låter.

5. Världens största artist, Beyoncé, släppte inte bara biljetter till sitt Sverigebesök, hon släppte även HBO-dokumentären ”Life is but a dream”. Men jag har inte hunnit se den än. Tyvärr. Biljettsläppet orsakade dock en mindre storm av näthat då arrangören (eller om det var biljettbutiken) valde att sälja in Beyoncé som Jay Z:s hustru. Visst kan det ses som en avundsvärd merit, men Beyoncé har ju gjort en del annat som kanske kunde lyftas fram, tyckte många. Mycket av det framgår säkert av dokumentären tänker jag mig.

Azealia Banks - Harlem Shake

6. Det bästa som hänt Harlem Shake kom från Azealia Banks via en fantastisk musikvideo och en twitterrant.

Vit Päls på Båten

7. Vit päls åkte till Karlstad och spelade på Kontoret mediabyrås ettårsfest. Efteråt härmade han en rolig dialekt i baren. Det var förstås jättefint och väldigt trevligt.

Wyclef Jean

8. Dagen innan Vit päls spelade i Karlstad var Wyclef Jean på besök i samma stad. Han spelade på Nöjesfabriken inför en blandning av fulla ungdomar och fulla äldre människor. Han spelade låtar som ”Smells like teen spirit”, ”Don’t stop believing”, ”Let’s dance” och ”Gangnam style”. När ingen applåderade in honom för extranummer kom han tillbaka upp på scen ändå. Och så gjorde han några handvolter, hjulade lite och skajpade med sin dotter. Årets spelning?

Kendrick Lamar

9. Men alla hipsters var på Kendrick Lamar så klart.

A New Life

10. Nu har jag tjatat om Jim James länge nog. Men han har lyckats hålla liv i ”A new life” en vecka till genom att släppa en video till låten. Så han förtjänar ett omnämnande.

Kommentarer

kommentarer