Recension: Phoenix på Primavera Sound

Det är toktjockt med folk framför den stora Heineken-scenen när Phoenix kliver på strax innan klockan 02. Jag måste erkänna att jag har varit lite orolig, klarar fransmännen verkligen av att headlinea en så här stor festival? Men så här i efterhand inser jag att min oro var idiotisk. Det är klart att de fixar det.

Jag hade gärna sett lite fler tidiga låtar, men den nya skivan är tillräckligt jävla bra för att man ska bygga spelningen kring den. Thomas Mars röst är underbar, ljusshowen snygg och längst bak sitter Thomas Hedlund (som även är trumslagare i Deportees) och är någon form av epicentrum för allt som händer på scenen.

På sista låten, en repris av Entertainment som de redan spelat tidigare under konserten, kommer J Mascis från Dinosaur Jr. upp på scenen och drar ett solo. Ett perfekt avslut på en bra konsert.

Betyg: 4

Kommentarer

kommentarer