Britta Persson + Sibille Attar + Leona Lewis

Två fantastiska röster träffades på Södra Teatern. Britta Persson spelade och bjöd in Little Red Corvette, med Sibille Attar, som förband.

För Britta Persson har en fantastisk röst, helt magnifik faktiskt. Nästan ännu bättre låter dock Sibille Attar, som var först ut.

Det är avskalat, tufft, Sibille står mitt på scen med en tamburin i ena handen och luggen för ögonen. Hon påminner lite om Victoria Legrand i Beach House. Låtarna är raka, ibland ackompanjeras sången bara av bas och trummor. Det är bra. Ibland manglar hela bandet ihop. Det är också bra.

Britta Perssons låtar är inte lika direkta, och därför inte heller lika lättillgängliga. Jag är inget inbitet fan och trivs bäst när låtarna som jag kommit hit för dyker upp. ”Toast to M” är lika bra som jag hoppats, och ”He Flies a Jet” är kanske ännu bättre.

Som allra bäst blir det dock när de två fantastiska rösterna möts. Britta Persson bjuder upp Sibille Attar på scen i extranumret och absolut sist av allt kommer en oväntad cover på ”Bleeding Love”, av alla låtar.

Och de vägrar hålla tillbaka. Båda sjunger ut lika mycket som de säkert gjorde framför spegeln med en hårborste i handen som små. Enda skillnaden är att det blir precis sådär bra som det bara kändes framför spegeln.

Britta Persson + Little Red Corvette – Södra Teatern 16 december.

Bästa nummer: ”Bleeding Love”, ”He Flies a Jet” och ”Toast to M”.

Kommentarer

kommentarer

1 comment for “Britta Persson + Sibille Attar + Leona Lewis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *