Crazy For You är alldeles strålande

En bulldozer. En bulldozer med färger, pistoldueller, stepp och stora dansnummer. En bulldozer med extra allt. Så är Crazy For You på Wermland Opera. Det är vräks på med allt från början, och sen bara fortsätter det så. Det snålas verkligen inte i koreografin, de stora dansnumren är många och ofta frågar man sig vad det egentligen är man ser. Det är lekfullt, humoristiskt och fartfyllt.

Crazy For You är en musikal och romantisk komedi av bröderna Ira och George Gershwin. Handlingen utspelar sig i New Yorks neonljus och i sovstaden Deadrock i Nevada. Grundhistorien handlar om Bobby, en rikemansson och bankman som drömmer om att dansa på Broadways teatrar, och om Polly som vill rädda sin fars teater i ett Deadrock som sett mer ljusare dagar. Bobby kommer till Deadrock för att lägga ner teatern. Och ja, Bobby blir kär inte helt oväntat i Polly och gör istället allt för att rädda teatern. Handlingen är, som i många musikaler, i tunnaste laget, men det räddas upp av strålande musik och av en suverän ensemble.

Wermland Opera har en vana av att lyckas med sina musikaluppsättningar, till exempel spelades Evigt ung för utsålda hus och den var så poppis att den nu återkommer hösten 2012. Jag gissar att även Crazy For You kommer bli en succé, den förtjänar i alla fall att bli det. Det är roligt från början till slut.

Många rollprestationer är häpnadsväckande bra, inte minst Sindre Postholm i rollen som Bobby. Men mest beröm förtjänar kanske koreografen Jason Pennycooke som gjort ett alldeles strålande jobb och många dansnummer är både imponerande och påhittiga.

Om jag ska peka på något negativt så är det att föreställningen tappar lite fart efter pausen. Avslutningen innan paus – en I Got Rythm som aldrig vill sluta – är föreställningens stora höjdpunkt. Till de höjderna når ensemblen aldrig riktigt igen efter paus.

Men jag kan verkligen rekommendera alla att ta sig till Värmlandsoperan och se Crazy For You. Det är så här musikal ska vara. Det är så här kul det ska vara att gå på musikal. Själv ska jag nu öva på att steppa.

Kommentarer

kommentarer

1 comment for “Crazy For You är alldeles strålande

  1. Peter
    19 oktober, 2011 at 17:07

    Här finns en intervju jag gjort med musikalens stora stjärna, Sindre Postholm. Om musikaler, om Crazy for you och kanske främst om Sindre själv: http://nwt.se/mera/xtra/article988302.ece

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *