Veckans viktigaste – vecka 5

Visst hände det en hel del även den här veckan. Låt oss gå igenom det viktigaste och försäkra oss om att ingen missat något.

Pluras kök i Spanien

1. Pluras kök är tillbaka. Den här gången har sällskapet åkt till Spanien. Första avsnittet var väl kanske något ljummet men att det var ett kärt återseende gick inte att ta miste på. Det är dock något märkligt att gästerna i de två första avsnitten tycks vara hämtade från årets säsong av ”Så mycket bättre”. Sylvia Vrethammar hälsade på denna vecka och nästa gång är det Maja Ivarssons tur. Kom med något nytt för fan. Eller gammalt. Tänk när Mauro stod vid Pluras sida, vilka tider det var.

Sveriges Mästerkock

2. I ett annat kök tävlar ett gäng amatörer om titeln Sveriges Mästerkock, och i veckan fick den första tävlande lämna programmet. Jag känner mig väldigt ambivalent inför årets säsong. Jag längtar fortfarande lika mycket efter varje avsnitt, ändå blir jag lika uttråkad varje gång. Kockjävlarna är så förbannat trista i år, inte sant? Färglösa. När är det dags för Leif Mannerström att börja lipa lite för någon? Roligare än veckans avsnitt var Filip Hammars anekdot om att försöka få Per Morberg att ställa upp som gäst i ”Hissen”, vilken han delgav i veckans podcast. Den kan ni ju också ta och lyssna på.

Harmontown

3. Harmontown-turnén gick i mål, nåja nästan. Jag har tjatat om denna podcast både en och två gånger tidigare, men jag tänker inte ge mig så lätt. Den omfattande USA-turnén som podcasten ägnat sig åt den senaste månaden nådde sitt mål i San Francisco. De två avslutande avsnitten, i Portland och San Francisco var riktiga höjdare. Nu får Dan Harmon med vänner några dagars vila före den stora finalen i Los Angeles. Så jag får alldeles säkert anledning att återkomma till ämnet igen.

Jim James

4. Vi fick för första gången höra hela Jim James kommande skiva ”Regions Of Light And Sound Of God” och blev naturligtvis alldeles varma i hela kroppen av den ekande falsetten.

Comedown Machine

5. The Strokes släppte skivomslag och lite smakprov från samma platta (okej smakprovet kom egentligen redan förra veckan). Jag vet inte hur spännande det här är egentligen, men det är ju ett ganska fint omslag alltså.

6. My Bloody Valentine är tillbaka. Nya skivan finns att lyssna till på nätet och innehållet överraskar nog ingen. Det är en varm våg av ljud som sveper över trumhinnorna.

House of Cards

7. ”House of Cards” hade premiär och säsongsavslutning på en och samma gång när samtliga avsnitt släpptes på Netflix samma dag. Jag har tyvärr inte hunnit titta ännu, så detta är en av veckans höjdpunkter som jag missat. Av någon anledning valde jag att titta på ”P.S. I Love You” på tv i går i stället. Väldigt oklart varför. Det är ANDRA gången jag ser filmen. Den hade inte blivit bättre.

Miguel

8. Miguel, som låg bakom ett av förra årets bästa album, var på Sverigebesök och förärade bland annat huvudstaden med sin närvaro. Dessvärre valde han att spela på Berns, som jag bojkottar av någon väldigt luddig men principfast anledning. Det är min förhoppning att stadens konsertbokare kommer att förstå hur förödande denna bojkott är mot deras finanser och därmed förlägga kommande succébokningar till andra lokaler. Det hände däremot något väldigt märkligt under konserten, som känsliga tittare kanske bör undvika, men det fångades på Youtube här. Jag vet inte riktigt VAD den här dansen kallas, men jag har svårt att se att den skulle få samma spridning som ”Gangnam Style”. Hur som helst får vi väl vara glada att Miguel använde kondom?

9. Den där förbannade Nordpolen släppte ny låt.

10. Just det, och så släpptes ”Skända flaggan” på Spotify, vilket gör att vi kan gå och nynna på årets bästa låt ett tag till.

Kommentarer

kommentarer