Sommarvärd 2012: John Guidetti – hiss och diss

John Guidetti

Herregud! Jag är ju så ofantligt ointresserad av fotboll att jag instinktivt kände ”ånej”, när jag insåg att Guidetti var dagens sommarpratare. Och det var ju verkligen ett speciellt sommarprat, vilken jävla märklig människa ändå. Vi går direkt till hiss och diss.

Hiss: Det skulle vara så enkelt att göra sig lustig över inledningen. Så enkelt att jag riktigt njutningsskälver i hela kroppen vid tanken att få göra det. Men det är SÅ fånigt, att det blir roligt, och nästan genialt. Så här:

”Jag är född med en tro. Jag drömmer mycket – och jag tror på dom alla. Jag drömmer att jag faller i en fors av guld. Jag drömmer inte om att skjuta en boll i krysset. Jag drömmer varje sekund – om att bli världens bästa fotbollsspelare.”

Hmmm. ”En fors av guld” you say? Vilka associationer får ni? Jag vet inte, det kanske bara är jag som är fånig. Men…

Diss: Efter att ha lyssnat Alex & Sigges dissektion av Anja Pärsons sommarprat kan jag plötsligt inte tänka på något annat än att ditt manus är skrivet av någon annan än du själv. Det blir på något sätt så tydligt.

Diss: ”Jag var en vit man i slummen, som var barfota hela tiden”. WTF?

Hiss: Du älskade alltså att vara barfota så mycket att du hittade på en strumpa som du kunde ha med benskydd under, och ändå vara barfota. Jag älskar det. Du har ”hittat på” denna strumpa, misstänker jag, genom att klippa av själva foten på en vanlig strumpa. Eller hur? Erkänn. Du klippte bara av foten på en vanlig strumpa, inte sant? Det är inte att ”hitta på” en strumpa, ojoj, gosse. Tok!

Diss: Du verkar verkligen vara en fenomenal fotbollsspelare. Det är bara mitt bristande fotbollsintresse som får mig att gäspa lite. Men, du är också den tredje av fem sommarpratare hittills, att framhäva din egen förträfflighet och klaga på jantelagen. Jag börjar tröttna. Alla ni som någon gång sagt: ”Åh va skönt, med någon som tar för sig, det är så sällsynt i Sverige”. LYSSNA på årets jävla sommarpratare så kommer ni snart inte gnälla längre.

Hiss/Diss: Du har omnämnt dig själv som Guidetti ganska genomgående, men alltid i hänvisningar till tidningsartiklar och till vad andra tycker om dig. Men, och jag vet inte om du märkte det själv, på slutet av ditt sommarprat börjar du plötsligt faktiskt prata om dig själv i tredje person. Härligt – och obehagligt.

Diss: De, de och de och de. När man pratar heter det ”dom”. Kom ihåg detta alla kommande och blivande sommarpratarpuckon. När ni läser innantill från manus blir ”de” och ”dem” alltid ”dom”! ”Sedan” blir ”sen” och ”någon” blir ”nån”.

Hiss: ”För sjuttsingen, varför inte vinna VM?” HAHA! ”För sjuttsingen”! Ja, det märks att du kommer från slummen.

Detta var underhållande Guidetti, men höll tyvärr inte samma höga nivå rakt igenom. En trea får du vara nöjd med.

Betyg: 3

Lyssna själv.

Lyssna: John Guidetti

Om Aron Andersson

Skriver på Metro.se. Spelar musik med Avtalet. Röstar inte för nåt, röstar emot.