Gåtor besvaras i Schulman Show (S06E05)

Settman hos Schulman

Till första halvan är senaste avsnittet av Schulman Show (del 5) fantastiskt. Peter Settman är veckans gäst och äntligen får vi höra sanningen bakom två av nätets mest underhållande klipp.

Jag har tidigare, fast på annat håll, uttryckt min ilska över programpanelens totala brist på bakgrundskunskap när de emellanåt diskuterar just nätvideor. Den gången handlade det om hur de förundrades över ett svenskt hundklipp som för alla med minsta lilla nätnärvaro var en uppenbar kopia av ett omåttligt populärt Youtube-klipp från USA (i själva verket tror jag det var ett av förra årets mest sedda klipp på nätet, ändå var alla i programmet i pinsamt omedvetna om originalklippets existens, senaste nytt är väl att det kan komma en film baserad på klippets popularitet).

Därför är det föredömligt att Schulman denna gång väljer att dyka djupare ned i två fantastiskt underhållande videosnuttar. Den första går oftast under benämningen “Konstig stämning med Micke Leijnegard”, och grävdes fram som ett inslag i Robins på SVT. Äntligen får vi höra Peter Settmans version om varför det gick så snett.

Det andra klippet är hejdlöst roliga Så ska det låta-framträdandet med Fredrik Swahn & Lena Maria Klingvall där den förstnämnda skriker “Hands in the air” och glatt viftar med armarna åt publiken trots att den sistnämnda saknar armar. Hos Schulman fick Settman chansen att ge sin syn på saken.

Personligen hade jag gärna sett Settman diskutera ytterligare ett favoritklipp, som han möjligen redan gjort i något annat sammanhang, nämligen när han medverkade i Blåsningen. Det är ännu ett hysteriskt roligt Settman-ögonblick som möjligen inte når upp i Anders Limpar-klass vad gäller blåsningar men ändå bjuder på några fantastiska moment.

Här hittar du avsnitt fem av Schulman Show.

Om Aron

Skriver på Metro.se. Spelar musik med Avtalet. Röstar inte för nåt, röstar emot.