Love Antell på Båten i Karlstad

För ganska precis ett år sedan skrev jag om en spelning med Magnus Carlson på Båten under rubriken ”Nästan ingen såg svinbra konsert”. Det är tråkigt att behöva säga det, men samma sak gäller även Love Antells konsert på samma ställe nu i fredags. Jag vet inte vad det är för fel på Karlstadpubliken, men de har ju inte vett att gå på bra konserter i alla fall.

Nåja, vi som var där hade det bra i alla fall. Love släpper i dagarna en ruggigt bra solodebut men det är först när han börjar covra sig själv och spela gamla Florence Valentin-hits som publiken riktigt vaknar till liv. I början är det mest Love som bjuder till, men efter ett tag börjar publiken bjuda tillbaka. En fördel med att publiken går att räkna på ett fåtal händer är ju att konserten har alla förutsättningar att bli riktigt intim. Och i slutet av konserten är vi där. Det är plötsligt fruktansvärt trevligt.

Love Antell vet hur man tar en publik. Mellansnacken är alltid underhållande och när han presenterar monsterhiten Pokerkväll i Vårby Gård med orden ”Nu ska ni få gunga med i boogie-woogie” visar han att han känner Karlstadsborna väl. Det är så man får en Karlstadspublik att gunga med.

Kvällen slutar med en ”vad ska jag spela nu då?”-stämning och Love bjuder bland annat på Imperiet- och Kim Larsen-covers. Det är helt enkelt en förbannat trevlig afton.

Nu tycker jag att du ska lyssna på Love Antell – Gatorna tillhör oss, en av vårens bästa skivor.

Om Peter

Peter Östborg. Frilansjournalist och recensent. Västmanlänning som bor i Karlstad. Jobbar på Kontoret mediabyrå.