Refused på Way Out West (Jazzhuset) – hiss och diss

Foto: Niklas Axelsson/Way Out West

Jag måste springa från Hot Chips spelning i Linné-tältet, tar en mycket rask promenad för att hinna till Jazzhuset. Oroligt håller jag stenkoll på Way Out West-appens lägesrapporter om antal inne på klubben och i kön. Väl inne på Jazzhuset ska jag kolla upp speltiderna mer noggrant, då hittar jag inte Zero Boys i schemat. Plötsligt ser jag David Sandström på scenen, han ställer in trummorna. Hjärnan lägger ihop ett och ett, resultatet: Refused gör en hemlig spelning på Jazzhuset! Någonting har hänt, så Zero Boys spelning har skjutits upp till på lördag. Istället får vi alltså en trång och tajt spelning med hardcoregänget från Umeå.

Hiss: Herrejävlar.

Hiss: Herrejävlar herrejävlar herrejävlar.

Hiss: Det är alltså Refused på en liten klubb, inför 300 svettiga personer.

Hiss: Jag försöker hålla räkningen på antalet stagediveningar. Jag tror att det var exakt stjärnstopp.

Hiss: Tjugo sekunder in i spelningen får min bror en fot i huvudet.

Hiss: Herrejävlar.

Hiss: Svett svett svett svett.

Hiss: Jag sa HERREJÄVLAR.

Jag var besviken efter spelningen i Slottsskogen, därför kändes det extra skönt att få den här Refused-konserten. Tråkigt att inte få se Zero Boys så klart, men det får jag en ny chans till på lördag. Det är var stort, riktigt stort.

Betyg: 5

Foto: Niklas Axelsson/Way Out West

Om Peter Östborg

Frilansjournalist och recensent. Västmanlänning som bor i Karlstad. Jobbar på Kontoret mediabyrå. @popetoteror på Twitter. Mer om och av mig på www.kontoretmedia.se.